Un tânăr în vârstă de 24 de ani înarmat cu o sabie japoneză şi purtând o deghizare medievală, care a ucis două persoane şi a rănit alte cinci de Halloween, sâmbătă seara, în centrul istoric al Québecului, voia să facă ”cât mai multe victime posibil”, însă nu pare să fie ”asociat vreunei grupări teroriste”, a anunţat poliţia, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul - fără antecedente judiciare, dar care suferă de tulburări mentale potrivit mai multor publicaţii - şi-a pemeditat atacul, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, poliţia.

Înarmat cu o sabie ”de tip katana”, el a semănat teroarea şi moartea în Vechiul Québec, căutându-şi victimele pe stradă, puţin frecventate din cauza pandemiei covid-19, care a limitat sărbătorile de Halloween.

El a fost arestat fără să opună rezistenţă, după câteva ore de căutări.

”Am fost aruncaţi într-o noapte de oroare, iar un bărbat în vârstă de 24 de ani, care nu locuieşte la Québec, a venit la noi cu intenţia de a face cât mai multe victime posibil”, a declarat directorul Poliţiei din Québec, Robert Pigeon.

”Totul ne face să credem” că suspectul ”ar fi ales victimele la întâmplare”, a spus el.

Doi francezi, instalaţi la Québec de câţiva ani, se află între răniţi, potrivit poliţiei. Viaţa lor şi a celorlalţi trei răniţi nu era în perciol, însă unii dintre răniţi prezentau ”laceraţii importante”, a precizat Robert Pigeon.

Cele două persoane ucise locuiau la Québec - un bărbat în vârstă de 56 de ani, François Duchesne, şi o femeie în vârstă de 61 de ani, Suzanne Clermont.

Răniţii sunt patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 67 de ani şi o femeie în vârstă de 24 de ani.

Premierul Justin Trudeau a denunţat o ”tragedie teribilă”. ”Am inima frântă pentru rudele celor două persoane ucise în acest atac oribil”, a declarat el duminică.

Primarul Québecului Régis Labeaume a denunţat o dramă ”halucinantă, terifiantă”, care ”depăşeşte înţelegerea” şi a evocat probleme de ”sănătate mentală” a suspectului.

Într-o scurtă înfăţişare în faţa unui judecător, prin videoconferinţă, duminică seara (ora locală), suspectului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţii cu privire la cele două crime şi cinci tentative de crimă, potrivit avocatului său, Benoît Labrecque.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.