Un tânăr în vârstă de 24 de ani înarmat cu o sabie japoneză şi purtând o deghizare medievală, care a ucis două persoane şi a rănit alte cinci de Halloween, sâmbătă seara, în centrul istoric al Québecului, voia să facă ”cât mai multe victime posibil”, însă nu pare să fie ”asociat vreunei grupări teroriste”, a anunţat poliţia, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul - fără antecedente judiciare, dar care suferă de tulburări mentale potrivit mai multor publicaţii - şi-a pemeditat atacul, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, poliţia.

Înarmat cu o sabie ”de tip katana”, el a semănat teroarea şi moartea în Vechiul Québec, căutându-şi victimele pe stradă, puţin frecventate din cauza pandemiei covid-19, care a limitat sărbătorile de Halloween.

El a fost arestat fără să opună rezistenţă, după câteva ore de căutări.

”Am fost aruncaţi într-o noapte de oroare, iar un bărbat în vârstă de 24 de ani, care nu locuieşte la Québec, a venit la noi cu intenţia de a face cât mai multe victime posibil”, a declarat directorul Poliţiei din Québec, Robert Pigeon.

”Totul ne face să credem” că suspectul ”ar fi ales victimele la întâmplare”, a spus el.

Doi francezi, instalaţi la Québec de câţiva ani, se află între răniţi, potrivit poliţiei. Viaţa lor şi a celorlalţi trei răniţi nu era în perciol, însă unii dintre răniţi prezentau ”laceraţii importante”, a precizat Robert Pigeon.

Cele două persoane ucise locuiau la Québec - un bărbat în vârstă de 56 de ani, François Duchesne, şi o femeie în vârstă de 61 de ani, Suzanne Clermont.

Răniţii sunt patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 67 de ani şi o femeie în vârstă de 24 de ani.

Premierul Justin Trudeau a denunţat o ”tragedie teribilă”. ”Am inima frântă pentru rudele celor două persoane ucise în acest atac oribil”, a declarat el duminică.

Primarul Québecului Régis Labeaume a denunţat o dramă ”halucinantă, terifiantă”, care ”depăşeşte înţelegerea” şi a evocat probleme de ”sănătate mentală” a suspectului.

Într-o scurtă înfăţişare în faţa unui judecător, prin videoconferinţă, duminică seara (ora locală), suspectului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţii cu privire la cele două crime şi cinci tentative de crimă, potrivit avocatului său, Benoît Labrecque.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.