Bărbatul suspectat de faptul că a deschis focul sâmbătă şi a ucis opt persoane într-un centru comercial din Texas a fost dat afară din armata americană în 2008, la mai puţin de trei luni de la intrare în forţele armate, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Forţelor Terestre (US Army), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul - ucis prin împuşcare de către un poliţist în timpul atacului armat - a fost identificat ca fiind Mauricio Garcia, în vârstă de 33 de ani, originar din Dallas, în sudul Statelor unite.

El a intrat în Forţele Terestre americane (US Army) ”în 2008 şi a fost dat afară trei luni mai târziu, fără să-şi fi încheiat formarea iniţială”, a anunţat luni o purtătoare de cuvânt a US Army, Heather Hagan.

Tânărul nu a fost desfăşurat pe teren şi nici nu a fost decorat, a precizat ea.

Ea nu a precizat motivul din cauza căruia tânărul a fost dat afară din armată.

Autorităţile americane au refuzat să comenteze dezvăluiri de presă potrivit cărora suspectul face parte din grupări de extremă dreapta.

O sursă din poliţie a confirmat însă că aceste elemente provin dintr-un document din cadrul anchetei - divulgat.

Mai multe publicaţii americane şi site-ul de invedtigaţii Bellingcat scriu că suspectul avea un cont pe o reţea de socializare rusească, pe care posta comentarii misogine şi neonaziste şi îngrijorări despre propria sănătate mentală.

UN COPIL DE TREI ANI, ÎNTRE VICTIME

Sâmbătă, un bărbat care purta o ţinută paramilitară şi era înarmat cu o puşcă de asalt a deschis focul într-un centru comercial din Allen, la nord de Dallas, unde numeroşi clienţi îşi făceau cumpărături de weekend.

El a ucis opt persoane şi le-a rănit pe altele.

Presa americană scrie că trei copii aiu fost ucisşi în atac - inclusiv un băiat în vârstă de trei ani şi ambii săi părinţi.

Numai fratele băiatului, în vârstă de şase ani, a supravieţuit.

Două surori în vârstă de opt şi 11 ani, un agent de securitate în vârstă de 20 de ani şi o ingineră în vârstă de 26 de ani se află printre vctime.

Statele Unite - care au mai multe arme decât locuitori - înregistrează cea mai mare mortalitate dintre ţările dezvoltate - 49.000 în 2021, în creştere de la 45.000 în 2020.

Site-ul de specialitate Gun Violence Archive a înregistrat în America, în 2023, peste 190 de atacuri în care au fost patru sau mai multe persoane au fost rănite sau ucise prin împuşcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.