Presupusul autor al atacului armat din centrul Oslo, soldat cu doi morţi şi 21 de răniţi - zece grav -, este un norvegian de origine iraniană, anunţă sâmbătă poliţia norvegiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul - a cărui identitate nu a fost deszvăluită - le era cunoscut serviciilor de informaţii interne, însărcinate cu lupta împotriva terorismului, anunţă într-o conferinţă de presă un reprezentant al Poliţiei dn Oslo, Christian Hatlo.

Acesta este cunoscut poliţiei cu privire la fapte mărunte, de exemplu purtarea unui cuţit, şi o condamnare cu privire la deţinere de droguri.

Presa norvegiană scrie că atacul a avut loc în apropiere de London Pub, un club gay, în centrul capitalei norvegiene.

”Moartea a două persoane este confirmată după atacul armat. mai multe persoane au fost rănite grav”, a anunţat poliţia.

”În total, două persoane primesc îngrijiri de la personal din sănătate. Trei persoane sunt grav rănite”, a anunţat şeful Operaţiunilor poliţiei, Tore Barstad, citat de postul de radio NRK.

Spitalul Ullevaal a primit şase răniţi, a căror situaţie era necunoscută, a anunţat la postul TV2 o purtătoare de cuvânt a Spitalului Universitar din Oslo.

Potrivit NRK, este vorba despre trei scene ale crimei, însă era neclar dacă este vorba despre treilocuri total diferite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.