Summitul NATO prevăzut în iulie la Vilnius va fi consacrat ”mai ales” susţinerii Ucrainei, anunţă vineri, la Tallinn, cancalarul german Olaf Scholz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre o eventuală aderare a Ucrainei la NATO la acest summit MATO în Litiania, Scholz a răsunsă că ”la Vilnius va fi vorba, înainte de toate, despre organizarea unei susţineri concrete a Ucrainei în această situaţie”.

”Întrebarea la care trebuie să răspundem acum este următoarea: cum putem să îmbunătăţim cooperarea în situaţia concretă a atacului rus împotriva Ucrainei?”, a declarat el, în această conferinţă de presă comună cu premierii celor trei ţări baltice.

”Şi cum să ne facem înţeleşi că vom menţine această susţinere atât timp cât este necesar”, a subliniat el.

Premierul eston, gazdă, Kaja Kallas a subliniat că aderarea Ucrainei la NATO este ”indisprensabilă” în garantarea păcii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.