Suedia vrea să lanseze un ”paşaport vaccinal” digital împotriva noului coronavirus până în vară, cu condiţia să se stablească, până atunci, o normă internaţională în acest sens, a anunţat joi Guvernul suedez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroase state şi dezvoltatori informatici lucrează în acest dosar, cu speranţa ca un paşaport care să permită identificarea persoanelor imunizate împotriva noului coronavirus să contribuie la o relansare a economiei şi să faciliteze transporturile.

”Atunci când Suedia şi ţările apropiate vor începe să-şi redeschidă societăţile, este probabil ca certificate de vaccinare să fie cerute în vederea călătoriei şi eventual a participării la alte activităţi”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul suedez al Dezvoltării Digitale Anders Ygeman.

Danemarca a anunţat miercuri lansarea unei prime versiuni a unui paşaport de vaccinare împotriva covid-19 până la sfârşitul lui februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.