Suedia - care a ales o metodă mai blândă decât majotritatea ţărilor europene în vederea opririi răspândirii pandemiei covid-19 şi şi-a păstrat economia în funcţiune - a interzis vineri adunările de peste 50 de persoane, după ce le-a interzis pe cele de 500, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O sesiune extraordinară a Consiliului de Miniştri a hotărât azi (vineri) limitatea adunărilor la 50 de persoane, în baza unei recomandări a Agenţiei Publice a Sănătăţii”, a declarat presei premierul Stefan Lofven.

Interdicţia urmează să intre în vigoare duminică.

Cei care organizează evenimente ce încalcă această regulă sunt pasibili de o amendă sau o pedeapsă cu închisoarea de până la şase luni.

”Dacă nu aveţi nevoie să călătoriţi, rămâneţi acasă. Este (o situaţie) gravă în prezent”, a declarat premierul, a cărui ţară înregistrează 92 de decese în 3.046 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus confirmate.

În faţa crizei sanitare în curs, Suedia şi-a păstrat - într-un contrast izbitor faţă de restul Europei - şcolile, cafenelele şi restaurantele deschise şi a încurajat copiii să-şi continue activităţile sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.