Statele Unite negociază cu aliaţii lor să micşoreze şi mai mult veniturile din petrol ale Rusiei - printr-o plafonare a preţului petrolului brut rusesc -,, a anunţat într-o vzită în Canada secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen, o măsură care prezintă un dublu avantaj, în opinia sa, al reducerii veniturilor Moscovei, dar şi a inflaţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuăm să purtăm discuţii productive cu partenerii şi aliaţii noştri din întreaga lume despre feleul în care să restrângem şi mai mult veniturile energetice ale Rusiei, evitând totodată efecte colaterale asupra economiei mondiale”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, Janet Yellen.

”Discutăm despre plafoane de preţuri sau despre o scutire de preţ care să lărgească şi să consolideze restricţiile energetice recente şi pe cele propuse”, impuse de către Statele Unite şi aliaţii lor, ”ceea ce ar conduce la o scădere a preţului petrolului rus şi ar contracara veniturile lui Putin, permiţând totodată unei mai mari ofertă de petrol să ajungă pe piaţa mondială”, a declarat ea

O plafonare a preţurilor ”ar împiedica efecte colaterale asupra ţărilor sărace şi în dezvoltare care luptă împotriva unor costuri mari ale alimentării cu energie”, a dat ea asigurări.

Janet Yellen s-a dus în Canada pentru a stabili o strategie, împreună cu vicepremierul canadian Chrystia Freeland, cu privire la modul în care Statele Unite şi Canada să continue să abordeze criza ucraineană, să lupte împotriva inflaţiei galopante, să consolideze lanţurile mondiale de aprovizionare şi să securzeze minerale considerate critice.

Cele două au covenit că gestionarea inflaţiei ţine esenţail de băncile centrale, dar consideră că guvernele pot eventual să adopte măsuri ţintite cu scopul de a le îmbunătăţi situaţia americanilor şi canadienilor, afectaţi de probleme de putere de cumpărare - în domeniile alimentaţiei şi carburanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.