Sosirile avioanelor la aeroportul din Newark, New Jersey, au fost suspendate timp de două ore după ce a fost depistată o dronă la un aeroport din apropiere, scrie The Hill.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Federală a Aviaţiei a fost informată în jurul orei locale 17:00 că două avioane au depistat drone care zburau deasupra Aeroportului Teterboro, aflat în apropiere de cel din Newark, conform Associated Press.
 
„Este ceva aici ce nu putem ... poate a fost o dronă, dar este cu siguranţă ceva aici”, au transmis piloţii unui avion care venea din Pheonix, conform ABC7.
 
Aeroportul din Newark şi-a reluat activitatea la ora locală 19:00.
 
Survolurile efectuate de drone au provocat haos pe aeroportul Gatwick, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, întrerupând planurile de călătorie a zeci de mii de oameni, înainte de Crăciun. Incidentul a scos la iveală o vulnerabilitate care este analizată de forţele de securitate şi de operatori de aeroporturi din toată lumea. Armata a fost solicitată să instaleze echipamente de specialitate, permiţând autorităţilor să dea asigurări că aeroportul este sigur pentru decolarea şi aterizarea avioanelor.
 
La începutul lui ianuarie, aeroporturile Gatwick şi Heathrow din Londra au ordonat echipamente militare de protecţie împotriva dronelor, în valoare de mai multe milioane de lire sterline.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.