Statele Unite şi Coreea de Sud au suspendat viitoare exerciţii militare comune pentru a-şi îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord, a informat armata americană, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentagonul a informat că decizia de a suspenda exerciţiile, care erau programate pentru decembrie, a fost luată de Secretarul Apărării american, Jim Mattis, şi ministrul Aprărării din Coreea de Sud, Jeong Kyeong-doo, cei doi întâlnindu-se în Singapore vineri.

Dana White, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, a afirmat într-un comunicat că decizia a fost luată pentru a „acorda procesului diplomatic toate oportunităţile de a continua”.

„Ambii miniştri s-au angajat să modifice exerciţiile pentru a se asigura de pregătirea forţelor noastre. Ei au promis că vor menţine o coordonare apropiată şi vor evalua posibilitatea unor exerciţii viitoare”, a precizat White.

Ea a adăugat că Mattis a vorbit cu omologul său japonez despre acest subiect.

Cele două Corei au organizat trei summit-uri în acest an. Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a organizat şi un summit fără precedent cu preşedintele american, Donald Trump, în Singapore, în iunie. Atunci, cei doi lideri au promis să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

„Vigilant Ace” este unul dintre exerciţiile militare suspendate de la summit-ul din Singapore pentru a încuraja dialogul care are ca scop să convingă Nordul să renunţe la arsenalul său nuclear.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.