SUA au anunţat joi noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, îndreptate către o companie chineză, CEO-ul său nord-coreean şi o altă companie din Rusia, ambele fiind deţinute de fapt de nord-coreeni, susţin autorităţile americane, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul Trezoreriei a precizat într-un comunicat că Volasys Silver Star din Rusia, China Silver Star din China şi CEO-ul Jon Song Hwa sunt acuzaţi de încălcarea sancţiunilor SUA.

„Aceste acţiuni au ca scop oprirea finanţării Coreei de Nord din afară, de la persoane din domeniul tehnologiei care se ascund în spatele unor companii sau nume false”, a precizat Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un comunicat.

„SUA vor continua să implementeze complet sancţiunile până când am ajuns la dezarmarea nucleară totală şi verificată a Coreei de Nord”, a adăugat Mnuchin.

El i-a avertizat pe cei din „industria IT, mediul de afaceri şi persoane din întreaga lume să îşi ia măsuri de precauţie pentru a se asigura că nu angajează fără să ştie persoane din Coreea de Nord pentru proiecte de tehnologie, făcând afaceri cu companii precum cele sancţionate astăzi.”

Miercuri, Pentagonul a comunicat că SUA şi aliaţii săi vor lansa în câteva zile un nouă campanie pentru a face public felul în care Coreea de Nord încalcă sancţiunile impuse pentru a-i limita programul nuclear, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Oficialii au afirmat că statul nord-coreean „se foloseşte în mod regulat de tactici de înşelăciune pentru a scăpa de sancţiunile ONU.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.