Administraţia preşedinteluiamerican Joe Biden urmează să revină în cadrul Înaltului Comisariat ONU al Drepturilor Omului (UNHRC), la trei ani după ce fostul preşedinte Donald Trump a retras Statele Unite din acesta, denunţând o părtinire împotriva Israelului şi lipsa unei reforme a instituţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de Stat Antonny Blinken urmează să anunţe luni revenirea Statelor Unite - ca observator - în cadrul UNHRC, cu sediul la Geneva, a anunţat un oficial de rang înalt de la Departamentul de Stat american.

”Intenţionăm să o facem fiind conştienţi că cea mai bună modalitate de îmbunătăţire a consiliului este să ne implicăm pe baza principiilor”, a declarat el.

”Ştim că consiliul poate fi un forum important pentru cei care luptă împotriva tiraniei şi nedreptăţii în întreaga lume. Prezenţi la masa acestuia, vom încerca să-l reformăm şi să ne asigurăm că va fi la înălţimea acestui potenţial”, a apreciat el.

The Associated Press a dezvăluit această revenire.

Următoarea sesiune a Înaltului Comisariat ONU al Drepturilor Omului, alcătuit din 47 de state, este prevăzută luna aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.