Statele Unite avertizează luni că orice armistiţiu în Fâşia Gaza decretat de Israel va fi în favoarea mişcării islamiste palestiniene Hamas, în contextul unei multiplicări a unor apeluri la un armistiţiu umanitar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un armistiţiu ar da Hamasului posibilitatea să se odihnească, să se reechipeze şi să se pregătească să continue să lanseze atacuri teroriste împotriva Israelului”, declară presei un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

”Puteţi înţelege perfect de ce această situaţie este intolerabilă pentru Israel, la fel este pentru orice ţară care a suferit un atac terorist atât de brutal şi care a continuat să vadă ameninţarea teroristă la frontiera sa”, a justificat el.

”PAUZĂ UMANITARĂ”

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a apreciat luni că Cei 27 ar putea să susţină un apel în favoarea unei ”pauze umanitare”, care să favorizeze sosirea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza, asediată de către armata israeliană.

”Cred că ideea unei pauze umanitare în vederea facilitării sosirii ajutorului (...) este un lucru pe care conducătorii (statelor membre ale Uniunii Europene) îl vor susţine”, a declarat Josep Borrell la finalul unei reuniuni, la Luxemburg, a miniştrilor de Externe ai statelor membre UE.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a anunţat că Statele Unite acţionează separat pentru a asigura trimiterea de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza şi că Emisarul Special american David Satterfield lucrează în mod ”intensiv” în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.