Primele persoane au votat deja în Minnesota în cadrul alegerilor de la mijlocul mandatului. Deşi alegerile de la mijlocul mandatului din SUA vor avea loc, teoretic, pe 6 noiembrie, legile din statul Minnesota permit ca votarea să înceapă de vineri, cu 46 de zile mai devreme, scrie TIME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegătorii din Minnesota pot să voteze începând de vineri pentru că statul a implementat sistemul „no-excuse absentee voting”. Sistemul oferă oamenilor posibilitatea de a vota anticipat fără să ofere un motiv, aşa cum este cerut în alte state americane.

Alte 37 de state americane au implementat sisteme similare. Vineri au început alegerile şi în Dakota de Sud, iar în următoarele şase zile urmează New Jersey, Missouri, California, Montana şi Arizona.

Alegerile vin într-un moment delicat pentru preşedintele american, Donald Trump şi Partidul Republican. Trump a escaladat un război financiar cu China în ultimele zile, cauzând îngrijorare printre fermierii şi angajatorii din Minnesota şi restul ţării. Iar susţinerea Partidului Republican faţă de nominalizarea lui Brett Kavanaugh pentru Curtea Supremă, în ciuda unor acuzaţii de comportament sexual nepotrivit, ameninţă să îndepărteze femeile.

Partidele politice măresc intensitatea campaniilor pentru a ajunge la votanţi. Aliaţii Demcoraţilor – Priorities USA Action şi PAC – vor lansa săptămâna viitoare o campanie digitală care a costat milioane de dolari pentru a mobiliza votanţii în cinci state. Publicul ţintă al campaniei este reprezentat de afro-americani şi tineret, în special cel cu rădăcini hispanice. Una dintre reclame subliniază ridicarea la putere a naţionaliştilor rasişti în timpul lui Trump. În altă reclamă, un bărbat afro-american spune: „Sunt dispus să fac orice este nevoie pentru a vota în acest an”.

Ambele partide politice s-au folosit de voluntari sau persoane plătite pe care le-au plasat în Minnesota pentru a identifica potenţialii susţinători şi a-i convinge să voteze. Democraţii se concentrează pe „comunităţile de culoare” din Minnesota, mai ales în zonele din jurul oraşului Minneapolis, conform lui Ramsey Reid, directorul regional al Comitetului Naţional Democrat. Republicanii, de cealaltă parte, se concentrează pe alegătorii indecişi, cei care nu au votat în ultimele trei sau patru alegeri, un grup identificat după mai multe luni de cercetare la faţa locului, conform lui Matt Dailer, directorul de strategie politică al Comitetului Naţional Republican.

Este aşteptată o prezenţă masivă la vot, conform oficialilor electorali din Minnesota, care au făcut referire la faptul că în 2018 s-au înregistrat 58.108 de persoane noi pentru a vota, dintre care doi treimi au vârstele cuprinse între 18 şi 30 de ani. Este un număr de două ori mai mare faţă de 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.