Statele Unite au prelungit derogarea anumitor proiecte în domeniul neproliferării nucleare legate de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian care autorizează Rusia, China şi statele membre ale Uniunii Europene (UE) să continue cooperarea cu Iranul, a anunţat Departamentul de Stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a prelungit deja în mai multe rânduri scutiri vizând Rusia, China şi UE, care sunt părţi ale Acordului de la Viena, din care preşedintele american Donald Trump a retras Statele Unite în mai 2018, după care a restabilit şi înăsprit sancţiunile impuse Teheranului.

Aceste derogări sunt prelungite pe o perioadă de 60 de zile, a precizat luni Departamentul de Stat american.

În cadrul acordului internaţional semnat la Viena, intitulat Planul de acţiune global comun (JCPoA), Iranul s-a angajat să-şi modifice instalaţiile nucleare de la Arak şi Fordow astfel încât să îngreuneze producţia de material de fisiune folosit în scopuri militare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.