Statele Unite ordonă personalului considerat neesenţial şi membrilor familiilor acestuia să părăsească Mali ”din cauza unui risc mare de atacuri teroriste în zone frecventate de către străini”, după comiterea a 11 atacuri în mai puţin de o săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Amabasada Statelor Unite în Mali ”are în continuare o capacitate limitată de a furniza ajutor de urgenţă cetăţenilor americani în Mali”, averriza vineri, într-un comunicat, Departamentul de Stat american.

”Grupări armate şi teroriste continuă să planifice răpiri şi atentate în Mali” şi pot lua ca ţintă ”cluburi de noapte, hoteluri, restaurante, lăcaşuri de cult, misiuni diplomatice internţaionale şi alte locuri frecventate de către occidentali”, avertizează Guvernul american.

Mali, o ţară fără ieşire la mare, situată în Sahel, a fost teatrul a două lovituri de stat militare în 2020 şi 2021.

Această criză politică este dublată de o criză gravă în domeniul securităţii după izbucnirea, în 2012, a unei insurecţii separatiste şi unor acţiuni sângeroase în nordul ţării.

Cel puţin 15 militari şi trei civili au fost ucişi în trei atacuri coordonate, atribuite unor ”terorişti”, miercuri, când numărul atacurilor comise în mai puţin de o săptămâna a crescut la 11.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.