Patru membri ai unei secte ultra-ortodoxe de evrei au fost acuzaţi că au răpit doi copii, frate şi soră, în statul New York, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii susţin că bărbaţii fac parte din gruparea ultra-ortodoxă Lev Tahor, care are sediul central în Guatemala. Ei sunt acuzaţi că au răpit o fată în vârstă de 14 ani şi pe fratele ei de 12 ani din satul Woodridge, la nord de oraşul New York.
 
Bărbaţii plănuiau să îi ducă pe copii înapoi în Guatemala după ce mama lor a părăsit secta cu şase săptămâni înainte. Femeia s-a temut pentru siguranţa copiilor ei şi a părăsit grupul, care a fost fondat de tatăl ei. Ea considera că gruparea devine din ce în ce mai extremă sub conducerea fratelui ei.
 
În predicile fratelui se regăsesc sugestiile conform cărora femeile trebuie să fie îmbrăcate din cap până în picioare în tunici negre.
 
Cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, sunt acuzaţi că au răpit fraţii din casa lor pe 8 decembrie şi i-au transportat la un aeroport de mici dimensiuni în apropierea oraşului Scranton, în Pennsylvania.
 
Copiii au fost apoi transportaţi în Mexic şi au fost găsiţi în oraşul Tenango del Aire vineri dimineaţa. Ei fost transportaţi de autorităţi ulterior la mama lor în Woodridge.
 
Trei dintre suspecţi, Nachman Helbrans, Mayer Rosner şi Jacob Rosner, au fost deportaţi din Mexic şi arestaţi când au ajuns în SUA. Al patrulea suspect, Aron Rosner, a fost arestat de FBI în Brooklyn pe 23 decembrie şi este acuzat că a oferit susţinere financiară grupului.
 
Toţi bărbaţii au fost acuzaţi de răpire, care poate duce la închisoare pe viaţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.