Mick Mulvaney, directorul Biroului de Management şi Buget (OMB) la Casa Albă, a declarat că este posibil ca administraţiile federale americane să rămână blocate parţial până după începutul lunii ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este foarte posibil ca shutdown-ul să dureze până dincolo de 28 decembrie şi până la noul Congres, din 3 ianuarie”, a spus Mulvaney.

El a precizat că până atunci angajaţii federali îşi vor primi salariile până la 28 decembrie şi că doar după această dată există posibilitatea ca salariile să fie afectate de shutdown.

Discuţiile dintre Congres şi Casa Albă cu privire la buget, suspendate sâmbătă, ar urma să se reia în 27 decembrie. Donald Trump refuză să aprobe un proiect de buget pregătit de Congres, dacă în acesta nu este inclusă finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, estimată la 5 miliarde de dolari.

Statele Unite ale Americii se află, de sâmbătă dimineaţă, într-o perioadă de “shutdown”, blocare parţială a administraţiilor federale, după eşecul tentativelor de compromis între Congres şi Casa Albă cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.