Autorităţile americane au anunţat implementarea unor măsuri de securitate suplimentare la reţeaua de trenuri subterane ”Red Line” din Los Angeles, după ce un stat străin a trimis informaţii legate de existenţa unei ameninţări teroriste specifice asupra metroului din metropola americană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ameninţarea este una iminentă şi... foarte specifică. Însă credibilitatea informaţiilor trebuie să fie verificată”, a declarat şeful Departamentului de Poliţie din Los Angeles (LAPD), Charilie Beck.

Autorităţile locale au precizat că o agenţie de securitate dintr-un stat terţ a atras atenţia agenţiilor FBI asupra ameninţării teroriste de la metroul din Los Angeles. 

Agenţii de securitate din respectiva ţară au primit un apel anonim în limba engleză, de la un bărbat care susţinea că un atac terorist este iminent asupra sistemului de trenuri subterane din metropola americană.

Apelantul nu a ameninţat că va comite personal un atentat terorist.

”Red Line” este o reţea de trenuri subterane, care fac legătura între centrul metropolei Los Angeles şi cartierele nordice, inclusiv Hollywood. Peste 145.000 de pasageri utilizează zilnic sistemul de transport în comun.

Beck a precizat că măsuri suplimentare au fost luate în special la staţiile Universal City/ Studio City.

”Veţi vedea măsuri de securitate suplimentare, dar sunt doar o precauţie. Toată lumea ar trebui să-şi vadă de rutină”, a declarat şeful LAPD.

Acesta a îndemnat la calm în rândul locuitorilor din Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.