Liderul democraţilor din Senatul SUA, Chuck Schumer, a cerut demararea unei investigaţii a FBI privind FaceApp, o aplicaţie care modifică fotografiile utilizatorilor pentru a-i face mai tineri sau mai bătrâni, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare postată pe Twitter, Schumer a afirmat că este îngrijorător că datele personale ale americanilor ar putea ajunge „la o putere străină ostilă”.

În ultimele zile au existat îngrijorări cu privire la politica de confidenţialitate a aplicaţiei care este deţinută de o companie din Rusia.

FaceApp a negat acuzaţiile.

Wireless Lab, o companie din Sankt Petersburg care deţine aplicaţia, a informat că nu păstrează fotografiile şi că nu adună datele, ci doar încarcă anumite fotografii selectate de utilizatori pentru a le edita.

„Deşi cea mai mare parte a echipei este localizată în Rusia, datele utilizatorilor nu sunt transferate în Rusia”, se arată într-un comunicat al companiei trimis site-ului TechCrunch.

Schumer a cerut totuşi ca FBI şi Comisia Federală pentru Comerţ să investigheze FaceApp.

„Am îngrijorări serioase privind atât protejarea datelor care sunt colectate, precum şi privind faptul că utilizatorii nu sunt conştienţi cine are acces la datele lor”, se arată în scrisoare.

Apelul lui Schumer vine după ce Comitetul Naţional Democrat ar fi cerut candidaţilor la alegerile din 2020 să nu folosească aplicaţia.

Aplicaţia are în jur de 80 de milioane de utilizatori la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.