Kamala Harris, senatoare şi fost procuror general în California, şi-a anunţat oficial candidatura pentru alegerile interne din Partidul Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2020, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Harris şi-a lansat campania luni într-o apariţie la emisiunea Good Morning America de pe postul ABC. „Haideţi să facem asta împreună. Haideţi să ne recuperăm viitorul. Pentru noi, pentru copiii noştri şi pentru ţara noastră”, a afirmat Harris într-un videoclip de campanie lansat în paralel cu apariţia sa la ABC.
 
Femeia în vârstă de 54 de ani s-a portretizat ca fiind o luptătoare pentru justiţie, decenţă şi egalitate în videoclip. „Acestea sunt valorile pe care noi americanii le apreciem şi toate sunt disputate acum. Viitorul ţării noastre depinde de voi şi de milioane de alţii care luptă pentru valorile noastre americane” a afirmat ea.
 
Anunţul lui Harris vine după altele similare din partea senatoarelor Elizabeth Warren (Massachusetts) şi Kirsten Gillibrand (New York). Printre ceilalţi candidaţi din cursa internă din Partidul Democrat se află Cory Booker din New Jersey, Sherrod Brown din Ohio, Amy Klobuchar din Minnesota şi Bernie Sanders din Vermont.
 
Înainte să îşi lanseze campania, Harris a călătorit prin SUA într-un tur de carte pe care l-a folosit ca oportunitate de a se face cunoscută, ea începând prin a oferi indicii privind pronunţia numelui său. „Sună ca comma şi apoi adăugaţi un la”, a afirmat ea în Washington.
 
Un sondaj NPR/PBS NewsHour/Marist arată că 54% dintre votanţii democraţi nu sunt siguri cine este sau nu au auzit vreodată de Harris.
 
Harris şi-a început cariera ca procuror adjunct districtual în Alameda, California pentru ca apoi să devină procuror în San Francisco, unde s-a concentra pe prevenirea infracţiunilor. În 2010, şi-a învins la limită oponentul republican pentru a deveni procurorul general din California. Şase ani mai târziu ea a fost aleasă în Senat, devenind astfel doar a doua femeie de culoare din istorie care a făcut parte din această cameră a Congresului.
 
De când a ajuns în Senat, ea şi-a făcut un renume pentru chestionări dure ale candidaţilor propuşi de Trump. Într-un schimb dur de replici al lui Harris cu fostul procuror general Jeff Sessions, el a afirmat că întrebările ei rapide l-au „emoţionat”.
 
Într-un editorial publicat în New York Times, Lara Bazelon, o profesoară de drept de la Universitatea din San Francisco o acuză pe senatoare că „a fost de multe ori de partea greşită a istoriei” în timpul mandatului de procuror general. Bazelon face referire la susţinerea sa faţă de o iniţiativă care îi ameninţa cu închisoarea pe părinţii copiilor care lipsesc constant nemotivat de la şcoală. De asemenea, Harris ar fi luat apărarea unui procuror care a falsificat mărturii, dând înapoi doar după ce cazul a intrat în atenţia întregii naţiuni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.