Statele Unite înregistrează pentru prima oară de cinci luni, din octombrie, sub 40.000 de cazuri de covid-19 în 24 de ore, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un vârf de 300.000 de contaminări în 24 de ore la 8 ianuarie, numărul îmbolnăvirilor zilnice a coborât la nivelul de dinainte de Halloween, Thanksgiving şi alte sărbători de la sfârşitul anului.

Un alt semn încurajator în cea mai afectată ţară de pandemie - ca valoare absolută - este faptul că media morţilor săptămânale şi a spitalizărilor se află de asemenea într-o scădere clară.

Campania de vaccinare lansată în decembrie în Statele Unite se află în toi, cu trei vaccinuri autorizate - Pfizer/BioNTech, Moderna şi, de câtea zile Johnson & Johnson, care a fost administrat prima oară marţi.

Numărul persoanelor vaccinate este pe cale să-l depăşească pe cel al cazurilor înregistrate în ţară de la începutul epidemiei.

În urma acestor veşti bune, state americane ridică, unele după altele, restricţii impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus care, în Statele Unite, depind de autorităţile locale.

Aceste anunţuri îl nemulţumesc pe preşedintele Joe Biden, care le consideră premature.

”Este o mare eroare”, denunţă el, la fel ca principalii oficiali federali sanitari.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.