Vehicule blindate americane au fost mobilizate în zone din nordul Siriei, la frontiera cu Turcia, la câteva zile după un raid turc în care au fost ucişi 20 de luptători kurzi susţinuţi de Statele Unite, anunţă un ONG şi activişti kurzi, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imagini filmate de activişti sirieni, apare un convoi de vehicule blindate americane în mişcare pe un drum rural, în satul Darbasiyah, la câteva sute de metri de forntiera turcă.

Confruntări armate au fost raportate miercuri, în această zonă, între forţe turce şi kurde, la o zi după atacul aerian turc.

Pare să fie o mobilizare limitată, a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului Rami Abdurrahman.

Un activist kurd, Mustafa Bali, a confirmat această desfăşurare.

Colonelul John Dorrian, un purtător de cuvânt al coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Această mişcare de trupe este ”în curs”, şi-a motivat Dorrian refuzul de comenta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.