Oficialii americani depun eforturi intense pentru a obţine eliberarea ostaticilor deţinuţi de militanţii Hamas în Gaza, dar nu există nicio garanţie de succes sau un termen, a declarat vineri un înalt oficial al administraţiei Biden, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul, care a informat jurnaliştii sub rezerva anonimatului, a declarat că există un "angajament indirect" care vizează găsirea unei modalităţi de eliberare a ostaticilor, dar că munca este extrem de dificilă.               

Hamas, care conduce Fâşia Gaza palestiniană, a ucis 1.400 de persoane şi a luat ostatici peste 240 de persoane într-un atac din 7 octombrie în sudul Israelului.               

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mulţi dintre ostatici sunt încă reţinuţi în Gaza, unde armata israeliană a lansat atacuri aeriene şi un asalt terestru şi a impus un asediu. Oficialii din domeniul sănătăţii din Gaza spun că peste 9.250 de palestinieni au fost ucişi.               

Oficialul a declarat că ar fi nevoie de o "pauză foarte semnificativă în conflict" pentru a scoate ostaticii.               

"Este un lucru care face obiectul unei discuţii foarte serioase şi active... Deocamdată nu există niciun acord pentru a realiza acest lucru, dar este ceva la care lucrăm extrem de mult", a spus el.               

"Avem speranţe şi facem tot ce putem pentru a scoate ostaticii, dar nu există absolut nicio garanţie că se va întâmpla sau când se va întâmpla", a precizat oficialul.               

"Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne asigura că toţi ostaticii de toate naţionalităţile vor ieşi din Gaza. Aşadar, există un proces activ în desfăşurare aici, cu mai multe linii de efort, inclusiv un angajament indirect, pentru a încerca să găsim un cadru pentru a scoate ostaticii din Gaza", a spus oficialul.               

Acesta a precizat că administraţia negociază, de asemenea, cu Hamas pentru a permite cetăţenilor străini blocaţi în mica enclavă să iasă în siguranţă din Gaza.               

Explicând de ce a durat "atât de mult" scoaterea cetăţenilor străini, oficialul a spus că Hamas a condiţionat eliberarea străinilor de posibilitatea ca palestinienii răniţi să poată ieşi şi ei.               

"Dar lista care a fost furnizată, după ce a fost verificată, (aproximativ) o treime dintre palestinienii răniţi de pe listă erau membri ai Hamas... Acest lucru a fost pur şi simplu inacceptabil pentru Egipt, pentru noi, pentru Israel", a declarat el.               

"Şi astfel, acest lucru a durat ceva timp. În cele din urmă, ceea ce s-a stabilit a fost că civilii palestinieni răniţi care plecau împreună cu cetăţenii străini nu erau luptători Hamas", a adăugat oficialul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.