Jerrold Nadler, şeful comitetului judiciar din Camera Reprezentanţilor a Congresului american, i-a cerut procurorului special Robert Mueller, cel care a condus investigaţia privind posibilele legături între Rusia şi echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, să apară în faţa Congresului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vă cer mărturia în faţa comitetului judiciar cât mai curând posibil – însă, în orice caz, nu mai târziu de 23 mai 2019”, a scris Nadler.
 
„Este clar că Congresul şi poporul american trebuie să audă detalii de la procurorul special Robert Mueller pentru a înţelege mai bine concluziile sale”, a scris Nadler pe Twitter.
 
Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor şi Chuck Schumer, cel mai important democrat din Senatul dominat de republicani, au publicat un comunicat comun în care critică conferinţa de presă a procurorului general William Barr.
 
„Gestionarea partizană a procurorului general Barr a raportului Mueller, inclusiv rezumatul său publicat pe 24 martie, mărturia sa iresponsabilă în faţa Congresului şi planul său de a vorbi despre raport într-o conferinţă de presă cu câteva ore înainte ca publicul sau Congresul să îl vadă au dus la o criză de încredere în independenţa şi imparţialitatea sa”, se arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.