Curtea Supremă din SUA a aprobat cererea administraţiei Trump de a implementa temporar restricţiile pentru persoanele transgender care activează în armată, scrie The Hill.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea a permis implementarea restricţiei în timp ce cazul este analizat la tribunalele inferioare, însă nu a fost de acord să analizeze legalitatea noii politici aşa cum a cerut administraţia.

Avocatul guvernului federal, Noel Francisco, a sărit peste paşii normal în noiembrie depunând o cerere înainte ca tribunalele regionale să ofere un verdict.

El a făcut apel la judecători să preia imediat cazul şi să publice o decizie, argumentând că decizia tribunalelor a blocat o politică „necesară pentru ca Departamentul Apărării să fie în cea mai bună poziţie pentru a apăra poporul american”.

Francisco a informat că Departamentul Apărării a găsit după analizarea situaţiei că permiterea accesului persoanelor transgender în armată reprezintă un pericol pentru eficienţa militară.

Judecătorii Curţii Supreme preferă de obicei ca aceste cazuri să fie analizate de curţile de apel înainte să ofere un verdict şi chiar şi atunci sunt selectivi. Este nevoie ca patru judecători să fie de acord să analizeze cazul şi acest lucru se întâmplă de regulă dacă există diviziuni în curţile de apel.

Decizia a fost luată cu cinci judecători pro iar ceilalţi patru, liberali, împotriva.

Trump a anunţat pe Twitter în 2017 că SUA nu vor mai permite americanilor transgender să facă armata făcând referire la „costuri medicale extraordinare”.

Fostul Secretar al Apărării, Jim Mattis, a revizuit politica pentru a viza doar persoanele transgender care au un istoric de disforie de gen. Cele câteva sute de persoane transgender care fac parte deja din armată sunt exceptate de la regulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.