Statele Unite condamnă joi seara drept ”iresponsabile” declaraţii ale preşedintelui rus Vladimir Putin, care a avertizat Occidentul într-un discurs cu privire la ”ameninţarea reală” a unui război nuclear în cazul unei escaladări a Războiului din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Asta nu este prima dată când asistăm la o retorică iresponsabilă din partea lui Vladimir Putin. Nu aşa vorbeşte un şef al unui stat dotat cu arma nucleară”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Departamenmtului de Stat american Matthew Miller.

Preşedintele rus s-a adresat Occidentului într-un discurs pe care l-a susţinut joi.

Occidentalii ”trebuie să înţeleagă că şi noi  avem arme capabile să atingă ţinte pe teritoriul lor. Tot ceea ce inventează ei în acest moment, în afară de a îngrozi întreaga lume, este o ameninţare reală a unui conflict cu utilizarea armei nucleare şi, deci, a distrugerii civilizaţiei”, a declarat liderul de la Kremlin.

Purtătorul de cuvânt american subliniază că, ”în trecut, noi am comunicat în privat şi în mod direct cu Rusia asupra consecinţelor folosirii unei arme nucleare”.

”Noi nu avem niciun semn care să arate că Rusia se pegăteşte să folosească o armă nucleară”, a anunţat Matthew Miller.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.