Statele Unite condamnă ”uciderea brutală” a unui lider sindicalist filipinez, Alex Dolorosa, un activist al drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), anunţă duminică Departamentul de Stat într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul de Stat transmite în acest comunicat ”condoleanţe familiei şi prietenilor lui Dolorosa, sindicatelor internţaionale şi comunităţilor LGBT care l-au iubit”.

”Salutăm condamnarea atacului de către Guvernul din Filipine şi angajamentul acestuia de a ancheta aprofundat şi de a face ca cei vinovaţi să dea socoteală”, se arată în comunicat.

”Ne alăturăm Guvernului Filipinelor şi subliniem că impunitatea este inacceptabilă”, sublinaiză Departamentul de Stat american.

Cadavrul lui Dolorosa a fost găsit la trei zile după ce sindicalistul a fost dat dispărut, la 21 aprilie, la Bacolod, un oraş situat pe coasta de nord-vest a Insulei Negros.

Cadavrul prezenta 20 de răni prin înjunghiere.

Alex Dolorosa a lucrat la un centru de apeluri, după care a devenit asistent juridic şi lider sindical la BPO Industry Employees Network Philippines (BIEN), o organizaţie care-i ajută pe lucrătorii din centre de apel să-şi exercite drepturile şi să se organizeze pentru a-şi îmbunătăţi condiţiile de muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.