Bărbatul suspectat că şi-a ucis cinci vecini în Texas se află în custodie, după zile întregi de urmărire, fiind găsit ascuns într-un dulap, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia care a dus la localizarea lui Oropesa a venit prin intermediul liniei telefonice a FBI, a declarat agentul special adjunct Jimmy Paul, în cadrul conferinţei de presă.

"Vrem doar să mulţumim persoanei care a avut curajul şi vitejia de a anunţa locaţia suspectului", a spus el.

Paul a precizat că pontul a fost primit la ora locală 17:15, iar Oropesa a fost arestat la ora 18:30.

Suspectul, Francisco Oropesa, a fost "prins ascuns într-un dulap, sub nişte rufe", a declarat, marţi, şeriful comitatului San Jacinto, Greg Capers, reporterilor.

"Au făcut efectiv arestarea. El nu este rănit şi în prezent este dus la unitatea mea din Coldspring", a afirmat acesta.

Bărbatul acuzat că a împuşcat mortal cinci persoane, printre care o mamă şi fiul ei de 9 ani, în casa unui vecin din Texas, a fost arestat după o vânătoare la care au participat sute memmbri ai forţelor de ordine.

Arestarea a fost făcută în oraşul Cut and Shoot, Texas, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine federale pentru CNN.

Cut and Shoot se află la aproximativ 17 mile vest de Cleveland, Texas, unde au avut loc crimele.

Suspectul a fost dus la închisoare "fără incidente" şi va fi reţinut pe o cauţiune de 5 milioane de dolari, a precizat biroul şerifului.

Francisco Oropesa, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a comis masacrul de vineri seară, după ce a fost rugat să nu mai tragă cu puşca în apropierea unei case vecine, au declarat autorităţile. Anchetatorii au început iniţial să-l urmărească pe Oropesa folosind telefonul său mobil, dar au spus că pista s-a pierdut sâmbătă seara.

Timp de mai multe zile, autorităţile au îndemnat populaţia să ofere orice informaţie şi au alocat resurse substanţiale pentru a da de urma suspectului, inclusiv peste 250 de ofiţeri de poliţie şi recompense de 80.000 de dolari pentru orice pont care să ducă la arestarea acestuia.

Ofiţerii de aplicare a legii au supravegheat-o pe soţia lui Oropesa până la o casă din apropierea Cut and Shoot, care era asociată cu unul dintre membrii familiei sale, a declarat o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru CNN.

Ofiţerii tactici ai Departamentului de Siguranţă Publică din Texas au intrat în casă şi l-au găsit pe suspect ascuns într-un dulap.

Autorităţile investighează acum dacă suspectul a fost ajutat să se ascundă, a declarat marţi seară pentru CNN procurorul districtului San Jacinto County, Todd Dillon.

Deşi nu se cunoaşte statutul actual al lui Oropesa în materie de imigraţie, acesta a intrat ilegal în SUA şi a fost expulzat de către oficialii din domeniul imigraţiei de cel puţin patru ori începând din 2009, a declarat o sursă ICE care l-a identificat ca fiind Francisco Oropesa Perez-Torres.

Un judecător de imigrări l-a îndepărtat prima dată în martie 2009, înainte de a fi deportat din nou în septembrie 2009, ianuarie 2012 şi iulie 2016, a precizat sursa.

Nu se ştie cât timp a stat Oropesa în SUA de la ultima sa expulzare, potrivit sursei.

Victimele - toate cetăţeni hondurieni - au fost identificate ca fiind Sonia Argentina Guzman, în vârstă de 25 de ani, şi fiul ei Daniel Enrique Laso-Guzman, în vârstă de 9 ani; Diana Velázquez Alvarado, în vârstă de 21 de ani; Julisa Molina Rivera, în vârstă de 31 de ani, şi José Jonathan Cásarez, în vârstă de 18 ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.