Nikolas Cruz, autorul masacrului de la liceul din Parkland, din 2018, a scăpat joi de pedeapsa cu moartea, el fiind condamnat la închisoare pe viaţă. Sentinţa a înfuriat familiile victimelor, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este nebunie. Toată lumea ştie asta, nu? Este nebunie”, s-a revoltat Chen Wang, văr al uneia dintre victime, Peter Wang. “Avem nevoie să se facă dreptate”, a adăugat el.

Decizia juraţilor a venit după şapte ore de deliberări pe parcursul a două zile şi a pus capăt unui proces care a durat trei luni. La proces s-au prezentat imagini tulburătoare cu masacrul şi cu urmările masacrului şi au depus mărturie membri ai familiilor victimelor.

“Suntem mai mult decât dezamăgiţi de verdict”, a spus Lori Alhadeff, mama uneia dintre victime (Alyssa). “Ar fi trebuit să fie condamnat la moarte. La 14 februarie 2018 au fost ucişi 17 oameni cu brutalitate. Mi-am trimis fiica la şcoală şi ea a fost împuşcată de opt ori. Sunt extrem de dezamăgită şi frustrată de acest deznodământ al procesului. Nu pot înţelege. Pur şi simplu nu înţeleg”, a adăugat ea.

Conform legislaţiei din Florida, pentru a se pronunţa o condamnare la moarte este necesar ca juraţii să voteze în unanimitate cel puţin pentru un cap de acuzare. Juraţii au constatat că existau factori agravanţi care să justifice pedeapsa cu moartea în cazul fiecărei victime, însă ei au găsit şi factori atenuanţi. În cele din urmă, juraţii nu au convenit în privinţa faptului că factorii agravanţi au o greutate mai mare, astfel că Nikolas Cruz a scăpat cu o pedeapsă de închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Nikolas Cruz a deschis focul în fostul său liceu din Parkland, în Florida, în zua de Sfântul Valentin (Zua Îndrăgostiţilor), în 2018, cu o puşcă semiautomată de tip AR-15, ucigând 17 persaoane şi rănind alte 15. A fost unul dintre cele mai sângeroase masacre în mediul şcolar din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.