Statele Unite au aprobat vânzarea a 60 de elicoptere de transport militar de tip CH-47F Chinook şi alte echipamente militare Germaniei, un stat membru NATO, în valoare de 8,5 miliarde de dolari, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această viitoare vânzare vizează o ”îmbunătăţire a capacităţilor de transport” a armatei germane (Bundeswehr) care să permită astfel Germaniei să-şi ”consolideze securitatea teritoriului şi să prevină ameninţări regioanle”, a anunţat joi într-un comunicat Agenţia americană de Cooperare în Apărare şi Securitate (DSCA).

Este vorba despre elicoptere militare de manevră şi atac de tip CH-47F Chinook.

Această tranzacţie va permite ”susţinerea politicii securităţii naţionale şi străine a Statelor Unite prin îmbunătăţirea securităţii unui aliat din NATO, a cărei forţă este importantă în stabilitatea politică şi economică a Europei”, subliniază în comunicat DSCA.

Departamentul de Stat american a aprobat această eventuală vânzare, iar DSCA a notificat joi Congresul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.