Statele Unite au anunţat joi un nou pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, care va include noi echipamente pentru apărare aeriană, cum ar fi rachete pentru sistemele HAWK şi Avenger, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, Statele Unite vor anunţa un alt pachet de asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv contribuţii importante pentru apărarea aeriană”, a declarat Jack Sullivan, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă. „Aceste echipamente vor completa alte contribuţii la apărarea aeriană anunţate de aliaţii şi partenerii noştri”, a adăugat Sullivan.

„Această apărare aeriană sporită va fi esenţială pentru Ucraina, deoarece Rusia continuă să folosească rachete de croazieră şi drone de fabricaţie iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică”, a explicat Sullivan.

Şi Germania s-a angajat, joi, să trimită Ucrainei ajutor militar suplimentar, inclusiv trei sisteme de apărare antiaeriană de tip IRIS-T SLM şi rachete IRIS-T, potrivit unui comunicat publicat de Guvernul german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.