Scoţia este necesar să fie autorizată să organizeze un nou referendum de autodeterminare, în urma victoriei zdrobitoare a separatiştilor în alegerile generale, a îndemnat vineri Nicola Sturgeon, preşedinta Patridului Naţional Scoţian (Scottish National Party, SNP) şi şefa Guvernului scoţian, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există acum un mandat în vederea oferirii poporului scoţian alegerii propriului viitor”, a declarat pentru Sky News Sturgeon.

”Boris Johnson poate că a primit un mandat pentru a scoate Anglia din Uniunea Europeană. El nu are niciun mandat să scoată Scoţia din Uniunea Europeană. Scoţia trebuie să aibă alegerea propriului viitor”, a subliniat ea, bazându-se pe un sondaj la ieşirea de la urne realizat de BBC, ITV şi Sky credita SNP cu 55-59 de mandate în Scoţia.

Fosta conducătoare a Partidului Conservator (Tories) în Scoţia, Ruth Davidson a respins un scor atât de mare al SNP şi a promis să întoate goală în Loch Ness dacă separatiştii obţin mai mult de 50 de mandate.

Potrivit BBC, SNP a obţinut 48 de mandate în alegerile legislative anticipate de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.