Structura rămasă a blocului de locuinţe din Miami care s-a prăbuşit parţial pe 24 iunie a fost demolată duminică seară, un pas important în reluarea căutărilor victimelor, echipele de salvare câştigând astfel acces la noi zone din ruine, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După câteva explozii controlate, clădirea a căzut. Echipele au început curăţarea noilor resturi, pentru ca salvatorii să poată pătrunde în părţi ale garajului subteran care prezintă un interes special. De acolo, ei speră să aibă o imagine mai clară a golurilor care e posibil să existe în dărămături şi unde se pot afla supravieţuitori.

Pe parcursul nopţii, salvatorii au aşteptat unda verde după cemolare, pentru a-şi relua misiunea de a localiza supravieţuitori. 

Nicio persoană nu a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături începând cu primele ore după ce clădirea s-a prăbuşit pe 24 iunie.

Bilanţul este de 121 de dispăruţi şi 24 de morţi.

Decizia de demolare a clădirii a fost luată după ce s-a constatat că structura rămasă punea în pericol echipele de salvare şi le împiedica acţiunile în zonă.

În plus, o furtună tropicală care se apropie de Florida a grăbit demolarea. Porţiunea rămasă a clădirii a căzut în jurul orei locale 22:30.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.