Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu pentru France 24 că se aşteaptă ca "indiferent de rezultatul alegerilor din SUA", Washingtonul să continue să fie "un aliat angajat al NATO".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este în interesul de securitate al Statelor Unite să aibă un NATO puternic", a declarat Jens Stoltenberg.

Şeful NATO a mai spus că "se aşteaptă" ca în Congresul american să fie găsită "o modalitate de a conveni asupra unui sprijin susţinut pentru Ucraina". Un ajutor suplimentar pentru Kiev este în prezent blocat în Camera Reprezentanţilor a SUA, controlată de republicani.

CITEȘTE ȘI UPDATE - Şeful NATO, Jens Stoltenberg, reacţionează la comentariile lui Trump: "Îi expune pe soldaţii americani şi europeni unui risc sporit" / Alte reacţii în Europa

La aproape doi ani de la invazia rusă în Ucraina, serviciul de informaţii al Norvegiei spunea recent că este de părere că Moscova obţine un avantaj în război. Într-o lovitură dată Kievului, Rusia a anunţat în acest weekend că a preluat controlul asupra oraşului Avdiivka, după retragerea trupelor ucrainene.

"Situaţia pe câmpul de luptă este dificilă şi am văzut unele progrese ruseşti", a recunoscut Stoltenberg, vorbind în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen (MSC). El a continuat: "Războaiele sunt imprevizibile, ele se desfăşoară în etape. Dar continui să fiu extrem de impresionat de curajul şi de bravura forţelor armate ucrainene", a adăugat Stoltenberg.

"Ucrainenii au demonstrat că, în ciuda dificultăţilor, au reuşit de fapt să îi împingă pe ruşi înapoi de pe jumătate din teritoriul pe care l-au ocupat la început", a reamintit secretarul general al NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.