NATO are responsabilitatea ”de a se asigura că războiul nu va escalada dincolo de Ucraina”, ”Putin trebuie să încheie acest război şi să participe la diplomaţie reală”, iar ”Rusia trebuie să înceteze să ameninţe cu războiul nuclear”, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, miercuri, la Bruxelles, înainte de summitul extraordinar al alianţei, unde va participa şi preşedintele american Joe Biden. De asemenea, intrarea Ucrainei în NATO nu se află pe agenda summitului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stoltenberg a precizat că invazia Rusiei în Ucraina este brutală, iar suferinţa umană este îngrozitoare, transmite BBC.

”Suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a sprijini Ucraina”, dar NATO are responsabilitatea ”de a se asigura că războiul nu va escalada dincolo de Ucraina, a adăugat el.

Membrii NATO se confruntă cu un mediu de securitate fundamental schimbat, în care guvernele autoritare sunt pregătite să folosească forţa, a mai subliniat şeful NATO.

”Aliaţii sunt uniţi în sprijinirea poporului curajos al Ucrainei”, a menţionat oficialul NATO.

”Putin trebuie să încheie acest război şi să participe la diplomaţie reală”, a mai spus el.

Intrarea Ucrainei în NATO nu se află pe agenda discutată în cadrul summitului, însă sporirea ajutorului pentru Ucraina va fi discutată, a continuat Stoltenberg.

”Mă aştept că vom aborda rolul Chinei în această criză”, spune secretarul general al NATO.

"China a oferit Rusiei sprijin politic, inclusiv prin răspândirea ”minciunilor sfruntate şi dezinformare”, spune el.

”Rusia trebuie să înceteze să ameninţe cu războiul nuclear”, a afirmat şeful alianţei, răspunzând la o întrebare a reporterilor, potrivit BBC.

El spune că are un mesaj clar pentru Rusia - războiul nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie purtat niciodată.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.