Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat la ”soluţii globale” la probleme globale şi a dat asigurări că Alianţa lucrează împreună cu partenerii săi la găsirea acestor soluţii, într-o vizită, joi, în zona demilitarizată (DMZ) dintre cele două Corei, la fnalul unui turneu de cinci zile în Asia de Est.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NATO a postat pe contul său de Twiteer mesajul transmis la finalul turneului de către secretarului general din DMZ.

Şeful Alianţei a vizitat Comandamentul ONU din satul Panmunjom, unde a fost informat despre criza nord-coreeană şi unde s-a întâlnit cu personal sud-coreean, american şi ONU, anunţă Alianţa într-un comunicat.

El s-a întâlnit cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

În cadrul acestei reuniuni, Stoltenberg a salutat planul unui nou parteneriat între NATO şi Coreea de Sud, apreciind că el deschide calea cooperării în domeniile neproliferării nucleare, apărării cibernetice şi luptei împotriva terorismului, se arată în comunicat

Cei doi lideri au convenit asupra necesităţii unei sporiri a presiunilor asupra Coreei de Nord, inclusiv prin sancţiuni ”robuste” şi eforturi politice şi diplomatice.

Stoltenberg a reiterat acest mesaj în cadrul unei întâlniri cu experţi în domeniul securităţii la Institutul ASAN pentru Studii Politice de la Seul.

El a subliniat, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Institut, că provocările globale necesită ”soluţii globale”, se arată în comunicat.

Secretarul general al NATO a salutat în Coreea de Sud un ”partener valoros” şi a subliniat angajamentul Alianţei Nord-Atlantice de a coopera cu partenerii ei în vederea menţinerii păcii internaţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.