Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European să "înceteze să se mai plângă şi să intensifice şi să ofere sprijin" Ucrainei. ”Preţul pe care îl plătim ca UE, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi”, a afirmat secretarul general al NATO, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Stoltenberg s-a adresat recent Parlamentului European.

Într-un discurs plin de pasiune, el le-a spus parlamentarilor europeni: ”Preţul pe care îl plătim ca Uniune Europeană, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi. Ar trebui să încetăm să ne mai plângem şi să facem un pas înainte şi să oferim sprijin, punct".

Stoltenberg a declarat că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să aibă ca obiectiv să ofere sprijin substanţial Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp, deoarece "preţul de a nu-i sprijini este mult mai mare".

”Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina, pentru că trebuie să înţelegeţi că, dacă Ucraina pierde, este un pericol pentru noi. Dacă nu vă pasă de aspectul moral al acestui lucru, de sprijinirea poporului ucrainean, ar trebui să vă pese de propriile interese de securitate. Plătiţi pentru sprijin, plătiţi pentru ajutorul umanitar, plătiţi consecinţele sancţiunilor economice, pentru că alternativa este să plătiţi un preţ mult mai mare mai târziu", a mai afirmat secretarul general al NATO.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit, luni, asupra unei finanţări suplimentare de 500 de milioane de euro din partea UE pentru furnizarea de arme Ucrainei, ceea ce ridică sprijinul de securitate al blocului la 2,5 miliarde de euro de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.