”Aliaţii condamnă cu desăvârşire crimele oribile ale civililor” din Bucea şi din alte locuri care se află sub controlul forţelor ruse. De asemenea, NATO susţine eforturile pentru desfăşurarea unei anchete internaţionale, va intensifica sprijinul pentru securitatea cibernetică oferit Ucrainei şi va oferi echipamente pentru apărarea împotriva unui atac chimic sau biologic, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după summitul cu miniştrii de Externe ai NATO şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, la Bruxelles, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aliaţii condamnă cu desăvârşire crimele oribile ale civililor pe care le-am văzut în Bucea şi în alte locuri recent eliberate de sub controlul Rusiei”, spune el.

Stoltenberg adaugă că toţi responsabilii trebuie aduşi în faţa justiţiei şi că statele membre NATO susţin eforturile pentru desfăşurarea unei anchete internaţionale.

Membrii NATO au convenit să consolideze sprijinul pentru Ucraina, mai subliniază el.

NATO îşi va intensifica sprijinul pentru Ucraina în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, mai spune Stoltenberg.

Şeful NATO adaugă că alianţa defensivă va oferi şi echipamente pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva ameninţării unui atac chimic sau biologic.

De asemenea, alianţa va ajuta şi alte state partenere, inclusiv Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, să îşi ”consolideze rezistenţa” şi ”capacitatea de apărare”, afirmă el.

”Aliaţii oferă şi sunt pregătiţi să facă mai mult atunci când vine vorba de sprijin militar”, mai argumentează Stoltenberg.

Şeful NATO susţine că participarea ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, la discuţiile NATO, este o modalitate prin care alianţa se menţine în frunte cu ceea ce are nevoie Ucraina.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.