Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat luni după-amiază, în urma unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia, că aliaţii au întâmpinat dezacorduri puternice în discuţiile cu reprezentanţii Moscovei cu privire la criza din estul Ucrainei. De asemenea, aliaţii nu vor recunoaşte în nicio circumstanţă anexarea ”ilegitimă şi ilegală” din urmă cu doi ani a peninsulei Crimeea, se arată pe site-ul NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aceste momente de tensiune, dialogul este mai important ca niciodată. Aşa că ne păstrăm angajamentul pentru dialog şi vom continua să ţinem deschise toate canalele de comunicare”, a declarat Stoltenberg după finalizarea Consiliului NATO-Rusia de la Bruxelles.

Secretarul NATO a precizat că prima problemă discutată a fost reprezentată de criza din Ucraina.

 ”Aliaţii şi Rusia au dezacorduri puternice cu privire la această criză. Astăzi, aliaţii şi-au reinterat susţinerea puternică pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Aliaţii nu recunosc şi nu vor recunoaşte anexarea ilegală şi ilegitimă a Crimeei de către Rusia”, a explicat Stoltenberg.

De asemenea, demnitarul a susţinut că criza ucraineană reprezintă în continuare o sursă de îngrijorare pentru NATO.

”Încălcările armistiţiului au ajuns la un nivel record în ultimele luni. Armele puternice nu au fost retrase de pe linia frontului. Observatorii OSCE au reprezentat de multe ori ţinte”, a declarat secretarul general al NATO.

De asemenea, acesta a cerut respectarea completă de către ţările semnatare a Acordului de la Minsk.

Pe agenda de discuţii la Consiliul NATO-Rusia s-a înscris şi situaţia din Afganistan. 

Stoltenberg a precizat că aliaţii şi ruşii au poziţii opuse, iar cea de-a treia întâlnire din acest an a consiliului nu inducă o întoarcere la relaţii obişnuite.

”NATO nu caută o confruntare şi nu reprezintă un pericol”, a declarat secretarul general al NATO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.