Stokholmul intenţionează să-l convoace luni pe ambasadorul Rusiei pentru a prezenta explicaţii după ce un avion de luptă rus s-a apropiat, săptămâna aceasta, la aproximativ 20 de metri de un avion suedez de recunoaştere, în spaţiul aerian internaţional, la Marea Baltică, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O purtătoare de cuvânt a Ministerului suedez de Externe, Diana Qudhaib a declarat duminică, la postul naţional SVT, că Stockholmul consideră grav incidentul care a avut loc marţi.

Un avion rus de tip Suhoi-27 (Su-27) a acţionat ”nepotrivit şi neprofesionist, punând în pericol securitatea zborului” suedez, a denunţat ea.

Un avion suedez de tip Gulfstream efectua o misiune de supraveghere de rutină în momentul în care avionul rus s-a apropiat de el.

Armata suedeză a publicat o imagine din timpul incidentului.

Un avion rus de recunoaştere, escortat de două avioane de tip Su-27, au încălcat, în ianuarie, o scurtă perioadă de timp, spaţiul aerian suedez.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.