Fostul strateg-şef al administraţiei Trump, Steve Bannon, a fost chestionat în cadrul investigaţiei privind amestecul Rusiei în alegerile americane, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bannon s-a întâlnit cu Robert Mueller, procurorul special care conduce ancheta, pe parcursul a două zile săptămâna aceasta.

Înainte să devină oficial la Casa Albă, Bannon a fost şeful campaniei lui Trump, dar şi-a dat demisia în august 2017 în urma unor tensiuni cu alţi consilieri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Robert Mueller conduce o investigaţie pentru a afla dacă Rusia a colaborat cu compania Trump pentru a-i ajuta să câştige alegerile. Atât Moscova cât şi Trump neagă acuzaţiile.

Anchetatorii suspectează că Bannon ar putea deţine informaţii cruciale privind administraţia Trump, inclusiv detalii despre motivele pentru care Trump l-a concediat pe fostul director al FBI, James Comey.

Comey a declarat anterior că „nu are nicio îndoială” că a fost concediat de Trump pentru a influenţa investigaţia, lucru negat de Casa Albă.

Nu se ştie despre ce a fost chestionat Bannon, dar conform informaţiilor presei, el a petrecut în jur de 20 de ore vorbind cu echipa lui Mueller.

O sursă apropiată a declarat pentru Associated Press că Bannon a răspuns la toate întrebările care i-au fost puse.

Investigaţia lui Mueller se desfăşoară în paralel cu alte patru similare coordonate de politicieni din Congres, iar Bannon a vorbit în faţa comitetului pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor pentru a răspunde unor întrebări privind legăturile dintre campania Trump şi Moscova.

 

Bannon a răspuns doar la 25 de întrebări care fuseseră aprobate anterior de Casa Albă, refuzând să răspundă la restul.

 

Refuzul lui Bannon i-a determinat pe democraţi să îl acuze de nerespectarea procedurilor. „A refuzat să răspundă la întrebări care ar fi adus la suprafaţă informaţii complete. Nu aşa funcţionează privilegiile. Aşa funcţionează obstrucţionarea justiţiei”, a spus democratul Adam Schiff.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.