Premierul statului australian Victoria anunţă joi că a refuzat să se organizeze un serviciu memorial public, finanţat de către contribuabili, în memoria cardinalului George Pell, apreciind că o astfel de ceremonie ar fi fost ”profund de sfâşietoare” pentru victimele unor abuzuri sexuale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va exista un serviciu memorial şi nici funeralii de stat, pentru că cred că ar fi un lucru profund sfâşietor pentru toate victimele supravieţuitoare ale abuzurilor sexuale asupra copiilor ale Bisericii Catolice”, a anunţat în faţa presei Daniel Andrews.

Potrivit premierului statului Victoria, moştenirea cardinalului Pell - care a murit marţi, la Roma, la vârsta de 81 de ani, în urma unor compolicaţii cardiace, după o operaţie la şold - a fost definitiv pătată.

George Pell, care s-a născut în această regiune, a fost cel mai înalt reprezentant al Vaticanului încarcerat cu privire la abuzuri sexuale asupra copiilor.

El a fost condamnat la şase ani de închisoare, în 2019, şi a fost fişat ca delicvent sexual.

El a fost acuzat de faptul că a abuzat doi băieţi de cor pe când era arhiepiscopul Melbourne.

După ce a ispăşit 12 luni de închisoare, condamnările i-au fost anulate în apel de către Înalta Curte a Australiei.

Papa Francisc a salutat, după moartea acestuia, ”devotamentul” său faţă de Biserica Catolică, adăugând că l-a ”urmat pe Dumnezeu cu hotărâre, chiar şi în timpul procesului”.

Fostul premier australian Tony Abbott a declarat că numele prietenuluisău a fost pătat de o ”acuzaţie monstruoasă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.