Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis, sâmbătă dimineaţă, că ruşii au intensificat activitatea cu aşa-numiţii ”voluntari", în timp ce se retrag din anumite zone, pentru a se replia în altele. Armata ucraineană susţine că a respins 9 atacuri vineri în Doneţk şi Lugansk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începe a treizeci şi opta zi a rezistenţei eroice a poporului ucrainean la invazia militară rusă”, a transmis, sâmbătă dimineaţă, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.  

Sursa citată susţine că forţele armate ruseşti îşi retrag trupele în anumite zone, ”probabil pentru a întări gruparea forţelor de ocupaţie în vederea continuării operaţiunilor ofensive în zonele Slobojanski, Doneţk şi Lugansk”.  

”Inamicul a intensificat activitatea cu aşa-numiţii voluntari”, a mai transmis sursa citată, în informarea zilnică postată pe Facebook.  

”În teritoriile ocupate temporar, inamicul rus continuă să comită acte ilegale şi, încălcând dreptul internaţional umanitar, răpeşte localnici, lansează obuze în zone rezidenţiale, mine în infrastructura civilă, jefuieşte”, se mai arată în postare. 

Armata ucraineană afirmă că a respins 9 atacuri inamice în direcţiile Doneţk şi Lugansk pe parcursul zilei de vineri.  

”Soldaţii noştri au distrus 8 tancuri, 44 de vehicule blindate de luptă, 16 unităţi de vehicule şi 10 sisteme de artilerie”, a mai transmis Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.