Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, se va întâlni săptămâna viitoare la Hanovra cu liderii de stat din Germania, Franţa şi Italia pentru a discuta despre problemele regionale de securitate iscate de jihadiştii Statului Islamic, de criza migranţilor şi situaţia gravă din Libia, care a devenit un focar pentru islamişti în lipsa unui guvern central, transmite AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francois Hollande, Angela Merkel şi Matteo Renzi vor lua parte la sesiunea informală de discuţii alături de liderul de la Casa Albă, Barack Obama. Discuţiile de luni se vor concentra pe subiecte internaţionale apăsătoare, a precizat preşedinţia franceză, în vreme ce oficialii francezi şi britanci au confirmat că se vor căuta soluţii pentru gestionarea instabilităţii din Libia, a situaţiei siriene şi a crizei migranţilor, care au luat cu asalt Europa.

”Preşedintele american nu se află în Europa în fiecare lună şi cu sigurnaţă este o oportunitate importantă pentru cei patru lideri de stat să schimbe opinii cu preşedintele SUA. Sunt destule probleme care pot fi discutate, de exemplu situaţia din SIria, Libia, criza refugiaţilor sau Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Christiane Witz.

De asemenea, liderii de stat vor vizita şi un târg de tehnologie industrială, care are loc în Hanovra, la invitaţia expresă a Angelei Merkel.

.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.