Statul Islamic (SI) a fost ”aneantizat” în Afganistan, a dat asigurări marţi preşedintele Ashraf Ghani, după ce peste 600 de combatanţi din cadrul mişcării jihadiste şi membri ai familiilor lor s-au predat în ultimele săptămâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile afgane pun aceste predări pe seama unor atacuri aeriene ale armatei şi forţelor afgane, dar evocă totodată lipsa unor mijloace şi descurajarea combatanţilor.

”Nimeni nu-şi imagina acum un an că vom spune azi că am aneantizat Daesh”, a declarat şeful statului afgan în faţa unor demnitari adunaţi la Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar (est), care a fost în ultimii ani teatrul mai multor atentate sinucigaşe comise de jihadişti.

”Acum, că activiştii Daesh s-au predat, cer autorităţilor să le trateze familiile cu umanitate”, a adăugat Ashraf Ghani.

Un purtător de cuvînt taliban, Zabihullah Mujahid, a catalogat aceste declaraţii absurde.

Între combatanţii care s-au predat se află străini provenind din Pakistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Iran, Azerbaidjan, Kazahstan şi Maldive, potrivit Kabulului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.