Statele Unite urmează să anunţe un alt pachet de ajutor financiar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), precum şi mai multe obuziere şi muniţie, potrivit unui oficial înalt din domeniul apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pachetul, care  va fi retras direct din stocurile americane, include şi 16 obuziere de 155 mm şi 16 obuziere de 105 mm alături de muniţia asociată, a mai spus oficialul.

Acest pachet va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS, pe care armata ucraineană le-a folosit cu mare efect împotriva forţelor ruse.

Ucrainenii au folosit muniţia sistemului de rachete ghidate cu lansare multiplă (GMLRS), trasă din vehiculul HIMARS, pentru a organiza lovituri de precizie care au vizat centrele logistice, posturile de comandă şi depozitele de muniţie ale trupelor ruse.

Acest pachet de ajutor a fost anunţat pentru prima dată de Reuters.

Săptămâna trecută, SUA au anunţat un pachet de securitate de 1,1 miliarde de dolari în cadrul Iniţiativei de Asistenţă pentru Securitate a Ucrainei (USAI), care a inclus încă 18 HIMARS. 

Sistemele HIMARS din acest pachet vor fi achiziţionate de la producătorii de armament, iar procesul de producere şi livrare va dura mai mult, dar pachetul este destinat apărării Ucrainei pe termen mediu şi lung.

Astfel, în total, Washingtonul a oferit, alături de acest pachet de 625 de milioane de dolari, peste 16 miliarde de dolari Ucrainei de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.