Statele Unite urmesază să ridice testarea obligatorie covid-19 a călătorilor care intră în ţară cu avionul, anunţă vineri Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile sanitare americane au înăsprit procedurile de testare la intrarea în Statele Unite, din cauza variantei omicron a SARS-CoV-2, în decembrie 2021.

Toţi călătorii în vârstă de peste doi ani îmbarcaţi în străinătate către Statele Unite sunt obligaţi să prezinte un test covid-19 negativ, efectuat cu cel puţin o zi înainte de decolare, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu.

Autorităţile sanitare americane urmează să continue ”să evalueze nevoile în funcţie de ştiinţă şi de contextul circulaţiei variantelor” SARS-CoV-2, precizează un purtător de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, care a anunţat informaţia într-o postare pe Twitter.

Această obligaţie urmează să fie ridicată duminică, scrie presa americană.

Multe alte ţări, mai ales din Europa, nu le mai cer călătorilor internaţionali să se testeze covid-19 înante de îmbarcare.

În urma unei hotărâri a justţiei americane, purtarea obligatorie a măştii împotriva covid-19 a fost ridicată în Statele Unite în aprilie, în transportul public, inclusiv în avioane.

Statele Unite înregistrează în prezent peste 100.000 de cazuri noi de covid-19 pe zi - un bilanţ puternc subestmat, potrivit unor experţi.

O intensificare recentă a pandemiei a fost legată de subvariante ale omicron.

Aproximativ 300 de persoane mor, în continuare, zilnic, din cauza covid-19, în Statele Unite, însă autorităţile sanitare americane subliniază că de-acum sunt disponibile numeroase tratamente în caz de infecţie, inclusiv vaccinuri şi medicamentul antiviral Paxlovid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.