Statele Unite i-au asigurat preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, echipamente de comunicaţii criptate şi o linie directă cu preşedintele american Joe Biden, relatează New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Times, oficialii serviciilor de informaţii din Washington şi Germania trimit fotografii prin satelit şi interceptări electronice ale unităţilor militare ruse către unităţile militare ucrainene ”într-o oră sau două”. 

”În timp ce încearcă să stea departe de forţele ruse de la Kiev, preşedintele Vladimir Zelenski călătoreşte cu echipamente de comunicaţii criptate, furnizate de americani, care îl pot pune într-o convorbire sigură cu preşedintele Biden”, scrie publicaţia. 
 


Prin intermediul acestui echipament, Zelenski a putut să efectueze un apel de 35 de minute cu omologul său american sâmbătă seară. 

Publicaţia notează că, în mai puţin de o săptămână, Statele Unite şi NATO au trimis în Ucraina peste 17.000 de arme antitanc, inclusiv rachete Javelin.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.