Statele Unite au anunţat, joi, că au impus sancţiuni unor 10 actuali şi foşti oficiali militari din Myanmar, pentru puciul din 1 febuarie, reiterând apelul ca armata să predea puterea civililor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sancţiunile de astăzi nu trebuie să fie permanente. Armata din Myanmar trebuie să predea imediat puterea guvernului ales democratic, să pună capăt stării de urgenţă, să îi elibereze pe toţi cei reţinuţi pe nedrept şi să se asigure că protestatarii paşnici nu sunt primiţi cu violenţă”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că a aprobat un decret pentru noi sancţiuni împotriva persoanelor responsabile de puciul militar din Myanmar şi cerut ca generalii să cedeze puterea şi să îi elibereze pe liderii civili.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Biden a declarat că decretul va permite administraţiei sale ”să îi sancţioneze imediat pe liderii militari care au făcut lovitura de stat, interesele lor comerciale, precum şi pe membrii apropiaţi ai familiei”.

Preşedintele a mai spus că Washingtonul va identifica în această săptămână primul grup de persoane vizate şi va lua măsuri pentru a-i împiedica pe generalii din Myanmar, ţară cunoscută şi sub numele de Birmania, să aibă acces la fonduri deţinute în Statele Unite în valoare de 1 miliard de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.