Liderul Pentagonului, Ash Carter, i-a comemorat miercuri după-amiază pe cei 2.403 soldaţi americani, care şi-au pierdut viaţa în urmă cu 75 de ani în atacul armatei japoneze asupra bazei militare de la Pearl Harbour din Hawaii. Carter a declarat că sacrificiul soldaţilor americani a condus la ”stabilitatea şi prosperitatea” din Statele Unite, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vom uita niciodată curajul sau dedicaţia cu care au luptat ei pentru a ne proteja libertatea şi a ne apăra democraţia în urma atacului de la Pearl Harbour”, a precizat secretarul Apărării într-un videoclip postat pe Twitter.

Statele Unite au decis să intre în al doilea război mondial după atacul trupelor japoneze de la Pearl Harbour.

Ash Carter a lăudat relaţiile bilaterale extrem de puternice dintre Statele Unite şi Japonia.

”Washingtonul şi Tokyo nu sunt doar aliaţi, dar prieteni şi parteneri globali”, a declarat secretarul Apărării.

Drapelele americane au fost coborâte în bernă la clădirea Capitolului din Washington, în onoarea celor 2.403 soldaţi americani care şi-au pierdut viaţa la Pearl Harbour.

Sute de supravieţuitori ai atacului japonez şi veterani din al doilea război mondial au participat la evenimentele de comemorare din Hawaii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.